Allmanna villkor

LÄS MER HÄR OM VÅRA

ALLMÄNNA VILLKOR

 

BILJETTER

Våra biljetter säljs online via vår hemsida. Biljetter kan även köpas i entrén till ett något högre pris än förköpspriset. Vid köp i andrahand finns ingen garanti att biljetten är äkta, vid pris utöver ordinarie biljettpris återbetalas aldrig mellanskillnaden. Du som kund är själv ansvarig för att kontrollera att datum, tid och plats överensstämmer med ditt biljettköp. Du är även ansvarig för att kontrollera om datum, tid eller plats har ändrats för den dag och tid biljetten är giltig. Håll dig uppdaterad via vår hemsida och sociala medier.

För dagar och tider som är utsålda kan ett antal biljetter närmare inpå, eller samma dag som evenemanget äger rum, släppas till försäljning. Du kan alltid köpa biljett i entrén såvida evenemanget inte är utsålt. Vi rekommenderar att du köper biljett i förhand då biljetter kan bli utsålt specifika tider och dagar.

Biljetten är en värdehandling och borttappad biljett ersätts ej. Du måste ha en giltig biljett för att komma in. Har du köpt e-biljett kan du skriva ut den hur många gånger som helst, men så fort en biljett skannas i entrén blir övriga kopior oanvändbara. Köpt biljett med stulet kreditkort makuleras och ger inte tillträde till ljusparken.

Köpt biljett återlöses ej. Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) är inte tillämplig i de fall det är fråga om biljett till kulturevenemang, idrottsevenemang eller liknande fritidsaktiviteter. Förlorad biljett ersätts ej. Du har möjlighet att, via ditt kundkonto, själv skriva ut en ny biljett. Observera att e-biljett har ett inbyggt säkerhetssystem som endast medger inträde en gång per biljett. 

 

KÖPVILLKOR
Alla priser är angivna inkl. moms och skatt. Serviceavgiften anges för sig medan eventuell leveransavgift anges separat. Betalning av biljett sker via biljettleverantören TicketCo och deras utvalda tredjepartsleverantörer av betaltjänster. Din användning av betaltjänstleverantörens tjänst regleras av betaltjänstleverantörens allmänna villkor. Vid frågor gällande betalning via en betaltjänstleverantör kontakta betaltjänstleverantören direkt. Vid frågor i samband med övriga betalningar kontakta TicketCo kundservice.

 

BETALNINGSMETODER
Vi tar endast emot betalning via kort, Swish och TicketCo’s app. Vi accepterar Visa och Mastercard. Vi tar inte emot kontanter.

 

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP
Du som kund är ansvarig för att i samband med biljettköp kontrollera att evenemang, datum, tid, plats och pris överensstämmer med din beställning. Du är också ansvarig för att kontrollera om evenemangets datum, tid eller plats har ändrats. Om du får förhinder inför ett evenemang är det tillåtet att överlåta biljetten till någon annan, observera dock att en del priskategorier är förknippade med särskilda villkor där ID efterfrågas, t.ex. studentkort, pensionärsrabatt, kundklubbserbjudande eller liknande. Med undantag i de fall evenemanget har personliga biljetter.

 

ÅNGERRÄTT
Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter. En bokning kan ångras fram till dess att betalning genomförts. När betalning genomförts är kunden därför bunden till sitt köp och avsäger sig ångerrätten. Kunden är själv ansvarig för att kontaktuppgifter och övrig information är korrekt angiven vid köp (e-postadress, evenemang, antal, biljettkategori o.s.v.) och att biljetten kommit tillhanda i god tid innan evenemanget äger rum.

 

INSTÄLLT EVENEMANG
Har man köpt biljett på nätet återbetalas biljettsumman automatiskt vid inställt evenemang.

 

MISSNÖJE ELLER KLAGOMÅL
Efter genomfört besök betraktas evenemanget som godkänt av dig som besökare. Missnöje eller klagomål meddelas till personal på plats i samband med besöket.

 

FORCE MAJEURE
I de fall evenemang ej kan genomföras på grund av hinder utanför arrangörens kontroll, är arrangören fri från skadeståndsskyldighet och andra påföljder. Detta innefattar bl.a. krig, naturkatastrofer, bränder, vattenskador, virusattacker, epidemier, pandemier och andra oförutsedda omständigheter som den ansvariga arrangören inte kan förhindra genom att vidta rimliga åtgärder.

 

ÅLDERSGRÄNS OCH ALKOHOL
När servering av alkohol förekommer gäller alkohollagen och ställer bland annat följande krav: 18 årsgräns gäller för serveringsområdet samt att drycker ej får föras in eller ut från serveringsområdet. Alkohol får aldrig medtagas in på området. Utöver detta tillämpar varje kommun egna regler och riktlinjer för servering.

Påverkade personer kan nekas inträde trots giltig biljett.

 

UPPFÖRANDE
Vårt mål är att alla som besöker Lumagica ska känna sig trygga. Vi förbehåller oss därför rätten att neka inträde för besökare som uppvisar onyktert, hotfullt eller kränkande beteende. Detsamma gäller kläder, uniformer, patches eller andra symboler som kan uppfattas hotfullt eller kränkande, eller som uppmanar till aggressivt eller kränkande beteende. Nekande av inträde kan ske även om du har giltig biljett. I sådant fall återbetalas biljetten ej.

När du besöker våra evenemang eller lokaler förväntar vi oss att du beter dig respektfullt gentemot vår personal och dina medbesökare. All form av kränkande beteende eller sexuella trakasserier, sexuellt ofredande och våld leder till hemgång och polisanmälan. Om du uppmärksammar brott ber vi dig att genast kontakta närmsta personal.

 

MEDTAGNA FÖREMÅL
Systemkamera, ljud och bildinspelningsutrustning är tillåtet. Vapen, knivar, sprayflaskor är ej tillåtet att medtaga in på området. Brott mot detta leder till hemgång och polisanmälan. Om du uppmärksammar brott mot detta ber vi dig att genast kontakta närmsta personal. Djur är inte tillåtet att ta med in på området.

 

RENHÅLLNING
Vi ber er slänga skräp i papperskorgar tillgängliga på området. Gångarna och gräsmattorna tar stor skada vid dåligt väder, med många trampande fötter ser vi gärna att naturen hålls så fin som möjligt.

 

KVARGLÖMT
Upphittade föremål kan hämtas i entrén varje onsdag till söndag mellan kl. 17:00 och 22:00. Kolla även polisens hittegodsavdelning i Malmö: 010-561 45 35.

 

TILLGÄNGLIGHET
Lumagica är för alla och skall vara lättillgängligt för dig i rullstol. Inga trappor eller besvärande nivåskillnader. Området har separat handikappanpassad toalett som inte är öppen för andra gäster.